Naprapatbehandling

En naprapatbehandling hos oss börjar med att du får berätta om dina besvär, därefter undersöker vi dig och diagnostiserar ditt besvär. För än då kan vi starta din behandling, där vi använder oss av manuella tekniker såsom manipulation, mobilisering, töj, massage och dry needling (en nålbehandlings form), det som behövs för ditt besvär. Till sist går vi igenom en rehabiliteringsplan anpassat efter ditt besvär och utefter de krav du ställer på din kropp med bra träningsrådgivning. Vi vill med behandlingar återskapa god funktion i led och muskler och optimera din kropp till den nivå du vill nå.

Priset för denna behandling är 750 kr kronor för 40 minuter och 1150 kr för 60 minuter.

Jourbehandling hos naprapat finns att tillgå under helg/helgdagar finns vid behov, ring 0647-485120 

 

 

 

Behandlande massage

Massage hos oss är behandlande, en djupgående massage. Vi kombinerar erfarenheter från spa med att leta upp problemområden i olika muskelgrupper. Muskler och bindväv bearbetas med tryck och töjning och även med dryneedling vid behov, för att minska smärt- och spänningstillstånd.

Pris för 60 min är 850 kr och 30 min är 650 kr. 

 

 

Akutbehandling

Vid akut smärttillstånd så som ryggskott, nackspärr samt andra åkommor med plötslig smärta. Det finns fysioterapeut och naprapat att tillgå för smärtlinding, diagnos och behandling. 

Du har tillgång till första lediga tiden hos behörig personal. 

 

Dry Needling

Dry Needling är en behandlingsform där vi använder nålar för att effektivt komma åt muskelspänningar som sitter djupt eller i de områden som inte går att nå med händerna. Det kan enkelt beskrivas som djupgående akupunktur och ger väldigt bra resultat på tex. långvariga muskelspänningar. Denna teknik används av alla terapeuter på kliniken.

 

 

Fysioterapi

Vid första besöket får du berätta om dina besvär och bakgrund. Därefter gör vi en noggrann undersökning, fastställer en funktionsdiagnos och behandlar. Behandlingen kan bestå av aktivering, rörelseökande behandling (mobilisering eller manipulation), träning i förebyggande syfte och/eller smärtlindrande behandling av olika former. Därefter skapar vi en rehabliteringsplan som passar dina inviduella behov och de krav som du ställer på din kropp. Målet med behandlingen är att ge dig de bästa förutsättningarna för en kropp i rörelse. 

Rörelseanalys

Rörelseanalysen hjälper dig att hitta dina starka och svaga länkar i din kropp. Det ökar kroppsmedvetenheten, förbättrar förståelsen till olika smärttillstånd och svårigheter i din vardag eller träning.

Sju basövningar analyseras av en av våra naprapater på kliniken under en bokad tid. Här hittar vi eventuella samband mellan skador och dåliga rörelsemönster, vi ”identifierar dina svaga länkar”.

Tillsammans går vi igenom och skräddarsyr ett effektivt och motiverande träningsprogram just för dig och du instrueras i övningarna. Efter 6-8 veckor finns det möjlighet att boka upp en ny tid för uppföljning och att gå vidare till nästa nivå.

Förebyggande - Du börjar jobba med sina svaga länkar som återhämtningspass eller intill ordinarie träning

Prestationshöjande - Individuell träningsprogression 

Rehabiliterande - Rörlighet och styrka utefter krav du ställer på din kropp

Boka din tid för Rörelseanalys för 900 kr 

 

 

 

 

Gravida och Nyblivna mammor 

Massage och anpassad träning under/efter graviditeten. Du får träffa Gwendolen Carrier som på ett engagerat och personlig sätt kommer ta hand om dig. Hon är specialutbildad, på de besvär som kan finnas under och efter en graviditet. Du kan ta behandling, oavsett graviditetsvecka. Du kommer kunna få ligga på mage tack vare specialkudde.

Läs mer på www.mammagravidare.se

 

 

 

 

MammaMageträning, Mätning av Diastas

För att förebygga framtida problem, är det viktigt att få koll på sitt bålstöd efter en/flera graviditeter.

Gäller även efter ex bukoperation. Finns även privatkurs, med filmade hemövningar.  

Läs mer på www.mammagravidare.se  

 

 

 

Soma Move Träning - Privat 

Flödande träning, för hela kroppen. Du blir starkare, rörligare samt förbättrar din kondition. Privat träning, där du får ett komplett träningsprogram samt musik. 

Vi vill ge dig som stundent 20 % på Naprapatbehandlingar vid uppvisande av studentlegitimation. Vi har även andra rabatter till samarbetspartners, se fliken samarbeten.

 

Vi på Naprapatkliniken Åre hjälper dig och din kropp till ett aktivt liv med våra individanpassade naprapat- och massagebehandlingar samt rehabilitering på din nivå.

Öppet året runt - Tel: 0647 - 48 51 20 - E-post: info@naprapatare.se - Besök oss på Årevägen 75, 837 52 Åre.